Канелени рулца

Есенна сладка рецепта за рулца с тиква и канела. Приготвят се бавно – изяждат се за секунди!

Продукти:

Тесто: 400 гр брашно

2 яйца

50 мл мляко

1 ч.л. суха мая

1 ч.л. захар

1 кафена чаша прясно мляко

щипка сол

30 мл олио

канела на вкус

Плънка:

300 гр мармалад от тиква

1 ч.л. канела

70 гр меласа на кристали

(или кафява захар)

 

 

 

 

03
Активирайте маята в малко топло мляко и захар. След като се разтвори и шупне може да започнете самото тесто. В купа изсипете 200 гр. от брашното. Към него прибавете канела, щипка сол и разбъркайте. В съд смесете млякото, олиото и захарта. Поставете ги на котлона и нагрейте леко, докато захарта се разтопи, не повече. Към брашното прибавете яйцата и млечната смес. Разбъркайте до пълното смесване на продуктите.
Тиквено-канелени ролца
Добавяйте брашно и го месете, докато тестото стане меко и гъвкаво. Готовото тесто върнете обратно в купата и покрийте с кърпа. Оставете го да втаса на топло, докато удвои обема си.
harmonica
Когато тестото е готово го извадете на плота и го разточете на кора с дебелина 1 см. Намажете го с олио. Разпределете мармалада по цялата му повърхност. Поръсете със смес от канела и кафява захар.
013
Завийте тестото на руло.
тиквени рулца
С помощта на конец го разрежете на две половини, за да ви е по-лесно да работите с тях. Ако желаете, може да направите само рулца или да сплетете като плитка едно голямо руло.
Хармоника
Пекат се 15 минути в тава, в предварително загрята до 180С фурна. Вкусни и ароматни – изчезват за секунди!

 

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.