Фотограф: Здравка Кокалова
Фотограф: Здравка Кокалова

Топли коктейли със сиропи harmonica

6 вдъхновяващи рецепти за топли коктейли със сиропи harmonica.

Сиропите на harmonica могат да се превърнат в любимата ви сгряваща напитка. Или пък да бъдат онази съставка, с която да създадете запомнящи се авторски коктейли – безалкохолни и алкохолни.

За да ви вдъхновим, ви даваме идея за 6 уникално вкусни сгряващи коктейли по рецепта на барман Николай Николаев. Те включват прости съставки и са лесни за приготвяне.

Липа с индийско орехче
Сложете В чашата 1 шайба джинджифил и настържете малко индийско орехче.
Добавете:

40 мл сироп от липа
10 мл фреш лимон (или два резена, стиснати без да се оставят в напитката)
250 мл гореща вода

Ягода с характер
В чашата сложете резен портокал без да го стискате и щипка смлян черен пипер.
Добавете:
10 мл фреш лимон (или два резена, стиснати без да се оставят в напитката)
40 мл сироп от ягоди
230 мл гореща вода
Мамента
Сложете в чашата няколко клонки прясна мащерка.
Добавете:
40 мл сироп от мента
1 резенче лайм
Залейте с 250 мл гореща вода
Сгряващ мурсалски чай
Започнете с пръчка канела и кора портокал.
Добавете:
30 мл спайс ром (отлежал или тъмен, коняк или бренди)
20 мл сироп от лимони с джинджифил
20 мл сироп от мурсалски чай
Залейте с 220 мл гореща вода
Гореща роза
В чашата сложете 1 бр звездовиден анасон и кора лимон.
Добавете:
30 мл сироп от рози
10 мл сироп от малини
Залейте с 230 мл гореща вода
Винена малина
Сложете 1 карамфил на дъното на чашата и по желание резенче ябълков чипс harmonica
Добавете:
150 мл червено вино (стоплено)
30 мл сироп от малини
Долейте с 120 мл гореща вода

 

Правим сиропите harmonica от български цели плодове и билки и ги подслаждаме с био тръстикова захар. Подхождаме с любов и грижа към всеки
етап от производството, за да запазим полезните качества на съставките и да подчертаем характерния им вкус.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.