finger food

Коледен венец

Знаем, че понякога нямаме време да приготвим сами всичко на масата от А до Я. В такива моменти се доверяваме на онези, които са ни спечелили доверието с продуктите си. Тук намигаме леко с дясното оче. Та, в такива моменти може да замаскираме това, че сме отворили някое бурканче на harmonica, с презентация, която да обере овациите на всички на масата. Днес ви предлагаме едно интересен венец, с който няма да има никакво значение кой е приготвил разядките. 

Продукти:

кашкавал от краве мляко harmonica

хумус – класически harmonica

тънки претцели harmonica

песто от див чесън harmonica

лютеница Хаджиеви harmonica

крема сирене harmonica

чери домати

маслини

стръкчета розмарин

Всичко в това подреждане на празничното плато се върти около идеята за създаване на коледен венец, но вместо борови клонки ще си послужим с ароматен розмарин. Първата стъпка са хапките. Махаме част от листенцата на розмарина и на тях забучваме кашкавал, чери доматче и топчица крема сирене. Редуваме ги, за да е по-шарено. 

Почетно място, в средата на платото, заемат трите разядки – хумус, лютеничка Хаджиеви и пестото от див чесън. От тях гостите смело могат да загребват с претцелчетата, които сме разпределили между стръковете розмарин. Добавяме и малко маслини, разпръснати в платото, за да го направят още по-богато и интересно. Това е всичко. Други интересни рецепти, с които да изненадате на празничната маса може да видите тук и тук

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.