Рецепта: Зеленчуци и тофу във фъстъчен сос

Фъстъченото масло е перфектна компания на зеленчуци и тофу в азиатски рецепти.

Какво ни трябва?

Продукти за зеленчуков микс:

  • зеле
  • две шепи зелен боб (готов)
  • няколко гъбки
  • 2-3 червени чушки
  • 1 морков
  • тофу
  • зехтин

За фъстъчения сос:

  • 3 супени лъжици фъстъчено масло Хармоника
  • 1 малка чаша вода
  • 1 скилидка чесен
  • 1 с. л. кафява захар
  • 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
  • 1/4 ч.л. пипер кайен
  • сол, на вкус
_MG_1391 (1)
Нарязваме всичко: морковите на колелца, чушките на ивици, зелето на зеле, гъбите на малки гъбки.
_MG_1398 (1)
Смесваме всички продукти за соса в малка тенджерка и ги чакаме да заврят (на слаб огън). Разбъркваме докато стане гладък крем, цвят капучино.
_MG_1418
Междувременно, слагаме и зеленчуците в уок тиган. Първо да се запържат с малко зехтин, после покриваме с капак, за да се задушат и омекнат.
_MG_1480
Мазнината и соковете от зеленчуците използваме за да запържим леко и тофуто на кубчета.
_MG_1485
Смесваме тофу и зеленчуци, а отгоре заливаме с колкото сос ни се иска.
_MG_1493
食福

 

 

 

Рецептите на Хармоника се готвят в кухнята на Phood Tales.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.