Рецепта: Розов мус с ягоди

Съставки

Приготвяне

Подгответе две метални или стъклени купи. В едната сложете белтъците,‭ ‬а в другата – жълтъците. Сложете първо купата с жълтъците върху тенджера с един пръст вода на дънота.‭ ‬Дъното на купата не трябва да се допира до водата.‭ ‬Сложете тенджерата на котлона и загрейте докато заври водата.‭ Започнете да бъркате жълтъците с помоща на тел за разбиване на яйца, докато те се загряват в купата.‭ ‬Целта е да разбъркаме добре жълтъците и да ги сготвим.‭

След като се сгъстят жълтъците извадете купата от тенджерата и я оставете настрани да се поохлади. Направете същото и с белтъците,‭ ‬но използвайте чиста купа и бъркалка.‭ ‬Разбивайте докато белтъците станат на сняг и се сготвят. Разбийте заквасената сметана докато се сгъсти и я смесете с розовия сироп,‭ ‬меда и жълтъчната смес.‭ ‬Хомогенизирайте добре. Накрая добавете и белтъците,‭ ‬като ги замесвате внимателно в сместа,‭ ‬за да не спаднат.‭ ‬Използвайте силиконова шпатула за тази цел. Прибавете и ягодите и разсипете по чашки.‭

Оставете чашките в хладилника,‭ ‬за да се стегне муса.‭ ‬Това отнема около‭ ‬2‭ ‬часа. По желание можете да сервирате с настърган шоколад отгоре.

Розов мус с ягоди
Когато е подобаващо обявен, този десерт дава на децата ви свръхчовешки способности и те успяват да се справят с някакви по принцип невъзможни неща, например да си подредят стаята.

 

Рецептата е от кухнята на кулинарно училище Amuse-Bouche
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.