Сговорна дружина имунитет повдига

Новото мляко с инулин от агаве съдържа пет вида пробиотици

Новата млечна напитка harmonica е истинско гориво за здрав стомах – направенa от био краве мляко, заквасена с пет щама пробиотици и подсладена с инулин от агаве. Инулинът е естествен пребиотик. Той подсилва полезните бактерии в организма, които ни пазят от патогенни елементи. Пребиотиците са храната на пробиотиците. Когато приемаме и от двете, организмът ни може да изгради силна защитна стена. Пребиотиците хранят вече наличните в тялото ни полезни микроорганизми, а пробиотиците допълват тази компания и заселват нови добри бактерии. 

 

През 1907 г. Иля Мечников, носител на Нобелова награда, пръв започва да говори за живи микроорганизми, които, приемани чрез храната, облагородяват стомашно-чревната флора и заменят патогенните бактерии с полезни. Мечников настоявал, че българските селяни живеят по-дълго, защото консумират кисело мляко. Терминът пробиотик се появява по-късно. Съветът “Вземете си и пробиотик”, датира от онзи ден – чухме го от усмихната аптекарка, докато подаваше лекарствата на клиент в софийска аптека.

 

Препоръчително е да включваме про- и пребиотични храни в дневното си меню, за добър тонус и за здраве. Пробиотичното мляко с инулин от агаве прави това наистина лесно и много вкусно.

 

Знаехме, че освен пробиотици, искаме да включим и пребиотик, за да създадем добра напитка с нежен сладък вкус, която да могат да консумират и хора на хранителни режими или страдащи от диабет. Пребиотикът инулин, се намира в по-големи количества в лука, чесъна, праза, ряпата, земната ябълка и все едни такива зеленчуци, които трудно се комбинират с мляко, а и не се харесват от много хора. Когато развивахме продукта, търсехме финия баланс между вкус и полезност.

След различни опити и търсене на правилната дозировка, нашият технолог Тома достигна до рецептата с полезния за стомаха инулин от агаве, който освен за приятната сладост без добавени калории, е отговорен и за гладката структура на млечната напитка. Инулинът запазва консистенцията на съставките, защото пречи на мазинините и водното съдържание в мялкото да се разслояват. Това всъщност е една от тайните и на нежния крем на пробиотичната вафла harmonica, в която също има инулин от агаве. 

***

В малката синя бутилка с пробиотично мляко са включени следните 5 щама пробиотици:

 

Lactobacillus bulgaricus;

Streptococcus thermophiles;

Lactobacillus rhamnosus;

Lactobacillus gasseri;

Bifidobacterium longum

Препоръчително е да включваме про- и пребиотични храни в дневното си меню, за добър тонус и за здраве. Пробиотичното мляко с инулин от агаве прави това наистина лесно и много вкусно.  

2 thoughts on “Сговорна дружина имунитет повдига

  1. Laktobacillus Bulgaricus се съдържа в млякото , а ако се затопли ще се подквасили ?Извинете за този въпрос , не съм компетентна и затова питам !

    1. Ако загреете заквасено вече мляко, то ще се пресече, а Laktobacillus Bulgaricus не издържа на температура над 50 градуса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Социално