Сирене в кутия

Всеки почитател на хубавата храна знае, че истинското и вкусно сирене е такова, когато плува в свои води и има собствен дом. Точно такова е и новото ни предложение – сирене в оригинална саламура и кутия, които идеално запазват качествата му.

Сирене със собствено жилище си търси хладилник

Новото предложие от harmonica идва в кутия с оригинална саламура.

Всеки почитател на хубавата храна знае, че истинското и вкусно сирене е такова, когато плува в свои води и има собствен дом. Точно такова е и новото ни предложение – сирене в оригинална саламура и кутия, които идеално запазват качествата му. Ако го обичате по-безсолно, може да отлеете част от водата и да долеете сладка, а ако не хапвате сирене всеки ден, по-добре го пазете в саламурата. Кутията е изработена от пластмаса за хранителни цели. Накратко казано – превъзходно сирене, в идеална форма и цялост, с оптимална соленост и настанено в собствено жилище. Направо да си оближеш пръстите (и кутията)!

Ако сте от хората, които харесват сиренето по-безсолно, отлейте част или цялата саламура и долейте сладка вода, но имайте предвид, че трябва да го изядете по-бързо – максимум до една седмица. Другият вариант е просто да изплакнете сиренето със сладка вода и да го съхранявате в оригиналната саламура по-дълго време. Не изхвърляйте кутията – в нея може да съхранявате от сиренето ни във вакуумна опаковка. Така ще му осигурите максимално добри условия, а и ще се погрижите за околната среда, тъй като кутията е за многократна употреба – изработена от пластмаса №5, от еднороден материал и подходяща за рециклиране.

Защо добавяме калциев дихлорид в сиренето?

Съгласно законовите изисквания при производството на бяло сирене е задължителна употребата на калциев хлорид. Преди сиренето се е правило от сурово мляко, в което естествено се съдържа достатъчно калций. След забраната за употреба на сурово мляко и необходимостта да се работи с пастьоризирано, калциевият дихлорид е необходим, за да възстанови естествения баланс между калция и протеина в млякото. По този начин се гарантира структурата на продукта и сиренето не е ронливо. На един тон мляко се слага 0.5 -0.6 л калциев дихлорид.
Спокойно, не е вреден!

 

Накратко казано – превъзходно сирене, в идеална форма и цялост, с оптимална соленост и настанено в собствено жилище.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.