Студена млечна супа с авокадо

I love our dream

15 мин

4 порции

Продукти:
2 бр кисело мляко harmonica
2 бр меко авокадо
2 стръка пресен чесън
25 гр шамфъстък
1 с.л. хрян сол, черен пипер
1 с.л лимонов сок

Сандвичи с печен кашкавал:
8 филии хляб
150 гр кашкавал
Подправки по избор

Почистваме авокадото и го смиламе в блендер или пасатор. В купа изсипваме двете кисели млека. Прибавяме кремообразното авокадо, наситнения шамфъстък, счукания чесън и хрян, всички подправки и лимоновия сок. Разбъркваме, докато всичко се смеси добре. Разпределя се в купички и се гарнира със свежи подправки и шамфъстък
Сандвичите се приготвят на плоча или тиган. Намазнявате повърхноста и поставяте филия. притискате я към дъното. Разпределяте кашкавала и поставяте втората филия. Притискате с ръка или шпатула, докато сандвичите не се сплескат. Обръщате, за да се запекат и от другата страна. Добре е да не ги сервирате горещи, защото супата ви е студена.
Сандвичите се приготвят на плоча или тиган. Намазнявате повърхността и поставяте филия. Притискате я към дъното. Разпределяте кашкавала и поставяте втората филия. Притискате с ръка или шпатула, докато сандвичите се сплескат. Обръщате, за да се запекат и от другата страна. Добре е да не ги сервирате горещи, защото супата ви е студена. Щадете стомаха! Леко изстинали са дори по-вкусни!
Рецептата е приготвена в кухнята на I Love Our Dreams.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.