Торта Наполеон с кори harmonica

I love our dream

45 мин

20х20 см

Продукти:
1 пакет кори за баница
1 л прясно мляко
4 жълтъка
150-200 г захар
ванилия
100 г брашно
15 г нишесте
1
Разрежете пакета с кори на четири равни части. С четка намажете с масло по няколко листа от купчинка. Оставете корите да се запекат в загрята до 150 °C фурна, докато почервенеят и се надигнат една от друга. Не се притеснявайте, ако бухват много. След като са готови ги извадете от фурната и оставете да изстинат напълно.
3
Сварете крема като налеете 500 мл от млякото в тенджера заедно със захарта и ванилията, а в останалите 500 мл разбийте жълтъците, разтворете брашното и нишестето.
 
Щом млякото кипне, на тънка струйка прибавете яйчената смес. Разбърквайте непрекъснато, докато всичко се усвои и кремът се сгъсти. Оставете го да изстине леко, като непрекъснато го разбърквате, за да не се образува плътна коричка на повърхнността.
5
Преди да започнете с подреждането, отделете по 1-2 листа от всяка купчина с кори. Запазете ги за завършека на тортата.
 
Подреждането става като поставите първата кора в избран от вас съд и върху нея разпределите 1/4 от крема. Продължавате така със следващите. С последната 1/4 от крема покрийте цялата торта. Върху още мекия крем натрошете отделените кори.
 
Притиснете от всички страни, за да полепнат.
8
Оставете тортата в хладилник, за да стегне кремът.
Рецептата е приготвена в кухнята на I love our dream.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.