Какво е кефир?

Смята се, че кефирът произхожда от населяващите Централна Азия тюркски, монголски и тибетски народи. Традиционно се приготвя от прясно мляко, в което се слагат кефирни зърна и се изчаква да ферментира, при което се получава леко кисела напитка, богата на пробиотични бактерии и дрожди. Кефирът harmonica се прави от прясно мляко harmonica и специална закваска за кефир, в която има множество полезни млечнокисели бактерии, извлечени от кефирните зърна. Преминава през ферментация от минимум 12 часа. Тя допринася за специфичния вкус и интензивен аромат на кефира, развитието на множеството полезни бактерии, пониженото съдържание на лактоза и разграждането на млечните белтъци до лесноусвоими протеини
(пептиди и аминокисели).

Социално