Защо предлагате кокосово масло и го използвате в продуктите си, след като то съдържа над 90% наситени мастни киселини?

Кокосовото ни масло е студено пресовано – това е по-щадящият метод на производство, който запазва всички полезни свойства на маслото. Извлича се директно от копрата на кокоса чрез пресоване. По тази технология се произвежда едва около 10% от кокосовото масло в света. Обезмирисяването става след преминаване през центрофуга с активен въглен и вода, а не по химичен път.
Наситените мастни киселини имат важна функция за човешкия организъми изключването им от менюто не е препоръчително, както и прекаляването с тях. Те са свързани със синтеза на мастноразтворимите витамини А, D, Е и К. Вярно е, че някои учени и здравни организации препоръчват ограничаване употребата на кокосовото масло, но пък други са на мнение, че консумацията му влияе благоприятно на сърдечно-съдовата дейност. Научни изследвания в една или друга посока и модни тенденции в храненето е имало и ще има, за нас са важни устойчивите анализи, които разглеждат историята на консумацията на дадена храна. Убедени сме, че кокосовото масло е една добра алтернатива на рафинираното слънчогледово олио при термичната обработка на храната.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.