Чийзкейк със солети „Да бе, да“

Солен чийз кейк с блат от солети – защо не!

Продукти:
80 г солети
40 г гхи
2 бр крема сирене
250 г гриловани тиквички
сол, зехтин, лимонов сок и черен пипер на вкус
магданоз и червено чили за поръсване
Натрошете солетите на трохи. Добавете гхито и намачкайте всичко с ръце, докато маслото се разтопи и смеси напълно с трохите. Разбъркайте крема сиренето в купа с добавени на вкус сол, черен пипер и зехтин. Тиквичките нарежете на парченца с размер около 2 на 2 см.
Добавете към тях наситненото чили, магданоз и лимоново сок. Оставете да престоят за кратко.
През това време покрийте избраната тавичка или форма с хартия за печене. Размерът трябва да е около 20/22см. Дъното покрийте с трохите и притиснете плътно, за да слепнат.
Оставете блата за 3-4 мин в камерата на хладилника, след което покрийте равномерно с крема сиренето, а върху него разпределете тиквичките.
Оставете да стегне в хладилник за поне 30 минути преди сервиране.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.