Чийзкейк със солети „Да бе, да“ Солен чийз кейк с блат от солети – защо не! Продукти:80 г солети40 г гхи2 бр крема сирене250 г гриловани тиквичкисол, зехтин, лимонов сок и черен пипер на вкусмагданоз и червено чили за поръсване Натрошете солетите на трохи. Добавете гхито и намачкайте всичко с ръце, докато маслото се разтопи и смеси напълно с трохите. Разбъркайте крема сиренето в купа с добавени на вкус сол, черен пипер и зехтин. Тиквичките нарежете на парченца с размер около 2 на 2 см.Добавете към тях наситненото чили, магданоз и лимоново сок. Оставете да престоят за кратко. През това време покрийте избраната тавичка или форма с хартия за печене. Размерът трябва да е около 20/22см. Дъното покрийте с трохите и притиснете плътно, за да слепнат.Оставете блата за 3-4 мин в камерата на хладилника, след което покрийте равномерно с крема сиренето, а върху него разпределете тиквичките.Оставете да стегне в хладилник за поне 30 минути преди сервиране.