Истории

Какво означава „биологично сертифициран продукт“

Автор: Георги Георгиев, мениджър „Контрол и сертификация“ в harmonica *Статията е публикувана през юни 2017 г., в сп. Регал Законодателството Кой има право да контролира спазването на правилата за биологично производство, преработка, означаване и търговия? Какви са стъпките за включване на нов оператор в системата на контрол? Последващ контрол Повече сигурност Регистър Етикетиране на био […]

Приятносладко

Сиропът от мента е приятно сладък, благодарение на тапиоката. Но какво е тапиока и защо я избрахме за подсладител?

Любовна мака

Този текст подсказва, че коренът (буквално!) на латиноамериканската страст, която познаваме поне от сериалите, може да е маката. Ето повече информация.

Млечен път

В момента „деликатесът“ сред тревите са бялата и червената детелини. Те се отразяват на вкуса на млякото – правят го по-сладко и ароматно.

И твоята пчелна майка също

На 27 март изпълнителният директор на Българската агенция за безопасност на храните /БАБХ/ подписа три заповеди, с които разрешава контролирана и ограничена употреба на трите забранени с мораториум в ЕС неоникотиноидни инсектицида. Дебатът за вредното действие на неоникотиноидите върху природата и здравето на човека е особено актуален в Европейския съюз, затова смятаме, че отмяната на […]

Вафла с пробиотици!

Най-новото ни сладко изобретение работи на два фронта – хем е неописуемо вкусно, хем вдига имунитета и подпомага храносмилането. Да ви запознаем с новото и фрашкано с живот (буквално!) попълнение в редиците на продуктите harmonica – пробиотичната вафла с 1 милиард добавени пробиотични микроорганизми. Да, правилно прочетохте – вафла с пробиотици е последната ни иновация, […]

Фотоистория: Как се прави вкусна вафла?

Откакто започнахме с вафлите harmonica, много хора ни питат „Как се прави вафла?“
Затова решихме да ви покажем как се приготвят вафлите ни от пълнозърнести кори от лимец и кокосово масло.

Сезонни сирене и кашкавал

Когато отрежете парче кашкавал или сирене harmonica, помислете си за природата – тя се съдържа на 100% в млечните ни продукти, с всичките си специфични ароматни и цветни особености, и вкусни така, както може да бъде само чистата и истинска храна.

Сирене в кутия

Всеки почитател на хубавата храна знае, че истинското и вкусно сирене е такова, когато плува в свои води и има собствен дом. Точно такова е и новото ни предложение – сирене в оригинална саламура и кутия, които идеално запазват качествата му.