Истории

Какво означават имената на лютениците?

Няколко седмици минаха, чушките вече зрееха, а имената още ги нямаше. Искахме три имена, които да разказват истории. И тогава някой се усети, че това беше лятото на трите сватби в отбора на harmonica.

Как правим Smiles и какво е екструдиране?

Или как превръщаме твърдия характер на нахута и ориза в леките и хрупкави Smiles Когато чуем звучната българска дума „екструдиране“ и си представяме нещо мазно, коварно-вкусно и мнооого вредно. Затова и повечето от нас категорично избягваме храните от този вид. Когато се захванахме да проучим технологията за нашия SMILES, открихме, че екструдирането не е проблемен […]

Откъде идват малините за сиропа от малини

В първите дни на октомври ви каним в малиновите градини на Радостин, където в момента берем прекрасни плодове, с които ще правим любимия ви малинов сироп, малинов конфитюр, както и пробиотичните млечни напитки.

Защо направихме Smiles?

И дано постепенно любимият ни град, традиционно изпълнен с начумерени физиономии, да стане малко по-усмихнат, за да живеем по-добре заедно.

Как броим пробиотиците?

Венко и Тома се съгласиха да ги снимаме в мандрата в Мало Бучино, за да отговорим на въпроса “Как броим пробиотиците”.

Майсторски кори

Най-важната съставка за добрите кори е качественото зърно. С чисто брашно и без ненужни добавки резултатът винаги е превъзходен.

Всичко шест! (дни)

Разказът на Антония Григорова за сълзите, опасностите и емоциите по време на Ком-Емине. И след това.

Пет неща, които трябва да знаете за кефира

Ако сте пробвали кефир, няма как да го забравите. Дори името му да ви убегне, небцето ви ще помни плътния, леко кисел вкус, който е резултат от ферментацията на прясно мляко с пробиотична закваска.

Социално