Продукти: 1л мляко 80 г бял шоколад 60 г брашно от елда 40 г захар ванилия сироп от розиРазбийте брашното с 200 мл мляко на каша. Останалите 800 мл мляко сипете в тенджера заедно със захарта и ванилията. Щом заври, налейте няколко лъжици от горещото мляко в брашняната каша, след което излейте цялата смес на тънка струя в тенджерата. Варете на слаб огън за 10-12 мин. и разбърквайте непрекъснато, за да не загори. Щом сместта е готова, добавете шоколада, докато се разтопи напълно. Оставете крема да изстине за няколко минути и разбърайте енергично, за да се разбие получената отгоре по-плътна маса. Налейте в чашки и оставете в хладилник. Преди сервиране ги полейте с 2 с.л. розов сироп.