Тиквичково-патладжанени равиоли с извара Лятна заигравка с тиквички, патладжани и извара. Продукти:1 буркан пасата2 тиквички2 патладжана500 г извара1 яйцемагданоз, сол и пипер, зехтинкашкавал за поръсване Нарежете тиквичките и патладжаните на тънки филийки. Най-лесно е с ренде. Осолете ги се и оставете за 30 мин. Патладжаните може леко да се запечете, за да омекнат още. Смесете изварата с яйцето и подправките. Лентите тиквички и патладжан подреждате на кръст и в тях завивате лъжица от плънката. Така подредените “равиоли” заливате с доматения сос, посолявате и поръсвате със зехтин. Печете 40 мин на 180 градуса във фурната. Щом са готови ги поръсете обилно с кашкавал и сервирайте топли. Препеченият квасен хляб им е отличен партньор. Продукти на harmonica в рецептата Пасирани домати Яйца Пасирани домати с босилек