Тиквичково-патладжанени равиоли с извара

Лятна заигравка с тиквички, патладжани и извара.

Продукти:
1 буркан пасата
2 тиквички
2 патладжана
500 г извара
1 яйце
магданоз, сол и пипер, зехтин
кашкавал за поръсване
Нарежете тиквичките и патладжаните на тънки филийки. Най-лесно е с ренде. Осолете ги се и оставете за 30 мин. Патладжаните може леко да се запечете, за да омекнат още.
Смесете изварата с яйцето и подправките. Лентите тиквички и патладжан подреждате на кръст и в тях завивате лъжица от плънката. Така подредените “равиоли” заливате с доматения сос, посолявате и поръсвате със зехтин. Печете 40 мин на 180 градуса във фурната.
Щом са готови ги поръсете обилно с кашкавал и сервирайте топли. Препеченият квасен хляб им е отличен партньор.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.