Баница с нахут и карамелизиран праз Топла баница за студени зимни утрини. Продукти:½ пакет кори за баница1 буркан нахут 500 г праз2 с.л. доматено пюре 100 г масло100 г кашкавал сол, черен пипер, червен пипер, ½ ч.л пушен лют пипер Разтопете 30 г масло в тиган и в него задушете нарязания праз до омекване. Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и пресипете в купа. Отново разтопете 30 г масло и в него изсипете нахута, подправете със сол и червените пипери, добавете доматеното пюре, разбъркайте и оставете да къкри на слаб котлон за 10 мин. Разтопете останалото масло и започнете да мажете с него всяка кора, премествайки я в тавата. Използвайте половината кори.Поставете плънките в посочения ред и подредете отгоре останалите кори, намазани с масло. Залейте баницата с останалото ви масло и я сложете да се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30-35 минути до вкусен загар. Сервирайте, докато е гореща. Продукти на harmonica в рецептата Нахут Кори за баница Краве масло Кашкавал от краве мляко