О-о-о, гретен!

Зеленото му отива.

Продукти:
800 г картофи
25 г микс гъби
2 глави червен лук
200 мл прясно мляко
30 г масло
2 с.л. брашно
сол и черен пипер
2-3 с.л. олио
100 г кашкавал
Кипнете 200 мл мляко, в което накиснете сухите гъби за час, докато набъбнат и омекнат. През това време може да обелите и нарежете картофите на тънки филийки. Подредете ги като на снимката. Между тях вмъкнете шайби лук. Поръсете със сол, черен пипер и олио. Печете в предварително загрята на 180С фурна до златист загар.
За соса Бешамел: прецедете гъбите от млякото, а него заделете настрана, след малко ще ви потрябва. Разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбъркайте.  Долейте на тънка струя млякото, като не спирате да бъркате, за да не се получат бучки. Варете до сгъстяване, разбъркайки непрекъснато, за да не загори на дъното. Разпределете гъбите върху готовите картофи и залейте със соса. Настържете кашкавала отгоре и печете 15-20 мин в предварително загрята до 180С фурна.
Гретенът се сервира топъл, а зелената салата определено му отива.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.