Суперпай с фъстъчено масло Съвет: нарежете го само на 4 парчета, за да може да се оправдаете, че сте изяли само едно парченце. Продукти:За тестото: 200 г брашно, 100 г масло и студена водаЗа фъстъчения крем: 100 г захар, 20 г масло, 70 мл течна сметана, 120 г фъстъчено масло и 30 г печени фъстъциЗа шоколадовия ганаш: 80 г черен шоколад и 40 мл течна сметана Нарежете студеното масло на кубчета и го добавете към брашното. Стрийте го с пръсти до образуването на маслени трохи. Добавете малко студена вода и съберете тестото на топка. Оставете да почине 30 мин. в хладилника. След това го разточете на кора с дебелина 5 мм, с която покрийте дъното на избраната тава. Оформете ръб по стените, а дъното надупчете с вилица, за да не се издува при печене. Печете в предварително загрята до 180 фурна за 20 минути, а след като е готово го оставете да се охлади напълно. Докато блатът изстива, смесете захарта с 1 ч.л. вода в малка тенджера. Оставете да се разтопи на слаб огън до образуване на карамел. Може да проверите гъстотата като капнете капка карамел върху студена метална лъжица: ако не потече, е готов. Към готовия карамел добавете кубчетата масло. Разбъркайте и добавете сметаната. Разбъркайте до еднородна смес и оставете да се охлади напълно. Когато блатът и карамелът са изстинали, може да се сглоби сладкишът. Към карамела добавете фъстъченото масло и натрошените фъстъци. Разбъркайте и изсипете всичко върху блата. Оставете в хладилник да стегне. Начупете шоколада и го залейте със сметаната. Загрейте на водна баня и разбъркайте добре. Излейте готовия ганаш върху стегналия карамел, разнесете равномерно и отгоре поръсете с натрошени фъстъци. Оставете сладкиша да стегне в хладилник, преди да го разрежете. Продукти на harmonica в рецептата Краве масло Фъстъчено масло