Нахут

Нахут

В хармоничното ни семейство, съставено от автентични и вкусни храни, отдавна има запазено място за един скъп на много хора продукт – нахута. Известен още като леблебия, той е познат на любителите на източната кухня, в която е на особена почит. Малките зрънца са от семейството на бобовите култури и са чудесен източник на белтъчини и фибри.

Качества

Аромат типичният за нахута
Цвят бежов
Вкус деликатен и сговорчив
Външен вид на зърна
Съхранение на сухо и прохладно място. След отваряне - в хладилник
Срок на годност 3 години

Съдържание

В нахута има растителен протеин, което го прави идеален за включване във вегетариански ястия, а ниският му гликимичен индекс и диетичните фибри още повече го издигат в очите ни и в класацията за пълноценни храни.

Как се прави

Киснем, варим и после го пълним в бурканите.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

123 kcal / 513 kJ

Мазнини

1.5 g

- от които наситени

0.3 g

Въглехидрати

22.1 g

Белтъчини

5.2 g

Сол

0.9 g
  • Certified Organic
  • Vegan
  • Pesticide Free

Опаковки

Нахут

Предлагаме го в големи стъклени буркани.

Предложения

Казано накратко, нашият нахут е чуден - от него можете да приготвите толкова много ястия, че никога няма да ви омръзне. Топла и ухаеща супа, екзотично пюре, хумус са само част от изкусителните му превъплъщения. Препоръчваме го с ръка на сърцето и с онова непреодолимо чувство в стомаха, когато предстои да изядем нещо много вкусно!

Много сговорчив вкус, връзва се с всичко и е готов за всякакви експерименти.

Социално