Един от най-лесните начини да впечатлите своите любими хора е като им предложите този десерт, който събира в себе си всички вкусове – сладко, кисело, горчиво, а по желание и солено.
Михаела Белорешка ни разказа, че рецептата за тези ФУРМИ С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ТАХАН е вдъхновена от един гостоприемен местен от остров Лимнос, който им е сервирал локална сусамова халва с… половин лимон. Вкусът Михаела определя като феноменален! Местният ѝ обяснил, че за да се усвои калцият от сусама, е нужен витамин С и затова се сервира с лимон. Като нутриционист Михаела е искрено впечатлена, затова и с нетърпение споделя своя прочит на тази страхотна рецепта с нас.
По желание може да добавите малки кристали сол върху шоколада, за да завършите пътешествието на вкусове.

ПРОДУКТИ (с 15 едри фурми)
100 г пълнозърнест тахан Хармоника
3 с.л. лимонов сок
40 г черен шоколад
1. Разрежете фурмите по дължина и ги обезкостете.

2. Смесете тахана с лимоновия сок и разбъркайте за 1-2 мин. Сместа трябва да се сгъсти.

3. Загребете с лъжица от сместа и напълнете фурмите.

4. Притиснете леко с ръка, за да се затворят.

5. Разтопете шоколада и потопете фурмите наполовина.

6. Охладете за 20 минути в хладилник и се насладете!
