Нудъли с черен сусамов тахан

Екзотично и вкусно.

Продукти:
200 г натурално тофу
200 г нудъли (елда)
3 с.л. соев сос
2 скилидки чесън
1 с.л. настърган джинджифил
3 с.л. вода
1 червена чушка
3 стръка зелен лук
1 с.л. черен сусам
1 с.л. кокосово масло harmonica
1 с.л. черен тахан harmonica
150 мл мляко (соево)
½ ч.л. лют червен пипер и сол на вкус
Счукайте чесъна и настържете джинджифила. Към тях добавете соевия сос и водата, смесете добре и прибавете нарязаното на кубчета тофу. Оставете настрана за 10-15 мин. Нарежете червената чушка и лука. В горещ тиган разтопете кокосово масло и добавете малко вода. Прибавете бялата част на лука и чушките. След 5 минути и кубчетата тофу с маринатата. Оставете да се готвят заедно на слаб котлон за 8-10 мин. като сте отделили тофуто в единия край на тигана, а зеленчуците – в другия. Щом течността изври, махнете чушките и лука и оставете тофуто да хване лек загар.
Полейте нудълите с вряла вода и варете до омекване за 2-3 мин. Щом са готови, ги отцедете от водата и им добавете малко зехтин или кокосово масло. В горещ тиган налейте соевото мляко, добавете тахана и лютият пипер със сол на вкус. Разбъркайте добре. Оставете да заври и към соса добавете нудълите. Щом сместа се сгъсти, ги разпределете в купи. Подредете тофуто и зеленчуците върху тях. Поръсете със запечен черен сусам и зелената част на лука.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.