Бърза и вкусна рецепта за вкусен кейк с портокал и прясно мляко harmonica, с който ще очаровате любимите си хора.
Продукти: 2 яйца 60 г захар 150 мл прясно мляко 150 г брашно 30 г масло ½ ч.л сода ½ ч.л канела един портокал, щипка солЗагрейте млякото заедно с маслото, настърганата портокаловата кора и канелата до кипване и го оставете настрана, леко да изстине. Разбийте яйцата със захарта до гъст крем. Разбъркайте брашното със содата и солта, добавете брашното към яйчената смес и разбъркайте до пълно смесване. Налейте млечната смес и разбъркайте с леки движения докато се усвои напълно.Изсипете сместа в тава с хартия за печене и печете 50 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. След като е готов, оставете го да изстине на решетка. Загрейте сока от портокала с 1 с.л. масло и 1 с.л. мед и залейте сладкиша. Да ви е сладко!