Кифлички с мармалад от шипки

Приготвили сме се за спомени от детството. Ще правим кифлички с мармалад от шипки.
Трябват ни: продукти за тесто, продукти за пълнеж, фурна и една бабина точилка.

MG_1317-621x414
За тестото: 325 грама брашно 100 мл кисело мляко 100 грама пудра захар 50 мл. олио 1 ч.л. сода бикарбонат 5 мл. лимонов сок и 2 яйца
MG_1310-621x414
Смесваме всичко в купа. Бъркаме с лъжицата, докато се омесят.
3
После наблягаме на ръчния труд и гоним стегнато и разтегливо. Ето така.
4
Важен пиниз: набрашняваме си хубаво всичко наоколо.
5
С точилката разточваме докато стане около 5мм тънка пълна луна.
Режем на малки пици.
Режем на малки пици.
Идва ред на пълнежа: Шипков мармалад на око–колкото сладко обичате. Натрошени орехи. Коричката на един лимон. На всеки равностранен триъгълник мажем ред шипков мармалад, ред орехи и поръсваме с корички.
Идва ред на пълнежа: Шипков мармалад на око – колкото сладко обичате. Натрошени орехи. Коричката на един лимон. На всеки равностранен триъгълник мажем ред шипков мармалад, ред орехи и поръсваме с корички.
Завиваме ги на кифлички и редим в тава с готварска хартия.
Завиваме ги на кифлички и редим в тава с готварска хартия.
Преди да ги бухнем във фурната (предварително загрята на 180 градуса) мажем всяка кифличка с малко жълтък отгоре.
Преди да ги бухнем във фурната (предварително загрята на 180 градуса) мажем всяка кифличка с малко жълтък отгоре.
10-15 минути във фурната и са готови с лек загар.
10-15 минути във фурната и са готови с лек загар.
Поръсваме с пудра захар и ура!
Поръсваме с пудра захар и ура!

 

 

 

Рецептата е от кухнята на Phood Tales.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.