Какво означават имената на лютениците?

Чушките вече зрееха, а имената още ги нямаше. Това беше лятото на трите сватби.

Когато в края на лятото на 2017 година планирахме новата реколта лютеници, решихме да направим три различни вида, с които да се опитаме да отговорим на всички желания. Първата да е едро смляна, втората да е фино смляна, а третата да е малко по-специална – с 40% земна ябълка (също известна като топинамбур).

И трите станаха супер вкусни.

След като избрахме рецептите, трябваше да им изберем имена (досега използвахме номера за всяка рецепта). Няколко седмици минаха, чушките вече зрееха, а имената още ги нямаше. Искахме три имена, които да разказват истории. И тогава някой се усети, че това беше лятото на трите сватби в отбора на harmonica.

Първо се омъжи Надя. После бяхме на родопската сватба на Емо. А за финал бяхме на българо-боливийската сватба на Венко и Памела. И изведнъж стана ясно, че няма по-добра идея от това трите лютеници на реколта 2017-а да са кръстени на трите сватби от това паметно лято – Илиеви, Хаджиеви и Симеонови.

Трите сватби бяха незабравими, лютениците – много вкусни, бурканчетата свършват за секунди. А за много от нас тези три лютеници идват с прекрасни спомени от това чудно лято.

P.S. Венко беше част от производствения екип и на него дължим много от новите ни продукти. Памела развиваше партньорствата ни за износ. От скоро и двамата живеят в Санта Круз, Боливия – ако ходите натам, им се обадете.

Допълнения 2022: Четири години по-късно и от трите сватби вече има по едно дете, а скоро се очакват и втори.

Любов и лютеница
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.