Сироп от вишни

Сироп от вишни

Спомняте ли си мазето на баба? Пълно с буркани с компот, сладко и сироп?

Ще ви пренесем отново в това мазе с нашия сироп от вишни.  Направен е от най-чисти сочни плодове, отгледани и узрели на родна земя.

Студено пресован, за да запази в себе си всички ценни вещества, които природата ни предлага. Затова във всяка чаша се усеща наситен аромат и вкус на лято.

 

Смятаме, че понятията сурова и нерафинирана захар подвеждат, оставяйки впечатление, че консумира непреработен продукт.

Истината е, че производството на всеки вид захар от меласа до инвертна захар или захарен сироп започва с един и същи процес – рафиниране.

Рафинирането означава още пречистване или филтриране. Целта е да се премахнат съставки или примеси, които оказват влияние на микробиологичния състав и съдържанието. Процесът може да се извърши машинно – с филтър или чрез затопляне и употребата на допълнителни химикали.

Фабриката, с която работим използва захар от Куба, която получава на големи блокове и разтопява при производство. Разтопената захар се слага в центрофуги които отделят кристалите от меласата. В зависимост от силата и продължителността на центрофугата се получават различните качества захар. Най-светлата захар (white < 45 IU) е скъпа, защото няма много предлагане, тъй като се прави само в добрите фабрики в Европа и САЩ. Следващата е Super light < 250 IU, а най-популярната е Extra Light < 500 IU. После, между 600 и 1400 IU е Golden Sugar, а след нея е Demerara (между 1400 и 2000 IU). Мусковадо е захар с добавена към нея меласа за цвят. Различните видове захар са подходящи за производството на различни продукти. Тъмните, меласни захари като мусковадото и демерара не са подходящи за друго освен за самостоятелен пакетаж. Заради високото им съдържание на влага те дават предпоставка за развитието на нежелани микроорганизми. В конвенционалното производство не биха препоръчали употреба на сурова захар защото не е безопасна. В био вариант е допустимо, но не препоръчително. Сурова е захар с ниска поларизация (99.5 е границата, над която захарта се определя от митническите закони като сурова).

Освен митнически стандарт, няма друга официална регулация, която да дефинира какво е сурова захар. Суровата захар съдържа пепел, остатъци, пръст и боклуци, затова е необходима допълнителна обработка. Променихме етикетите, за да стимулираме подобни дискусии. Вярваме, че е важно хората да разбират ясно кога става дума за производствен процес и кога дадено понятие се превръща в маркетингов похват без технологично покритие.

Load More

Качества

Аромат на сочни, зрели вишни
Цвят рубинено червен
Разреждане 1:7
Съхранение На защитено от пряка слънчева светлина и топлина място. След отваряне да се съхранява в хладилник. Възможно е образуването на утайка или пяна – разклатете преди употреба.

Съдържание

Сок от био вишни (38%), био тръстиккова захар, регулатор на киселинността: лимонена киселина. Студено пресован от плодове.

Как се прави

Чрез студено пресоване на замразените плодове от биологично отгледани български вишни. Така запазваме наситения аромат и вкус на плодовете. Подслаждаме с тръстикова захар.

Хранителна стойност

в 100 мл.

Енергийност

238 kcal / 997 kJ 11.9%

Мазнини

>1 g <1.43%

Въглехидрати

59.5 g 22.8%

- от които Захари

59.5 g 66.6%

Белтъчини

0 g 0%

 

  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free
  • BG-BIO-02

Опаковки

- стъклени бутилки 750 мл.

Предложения

Прекрасен за приготвянето на различни освежаващи напитки, като добавка към кисело мляко, зърнени закуски или просто да полеете палачинките си!

Студено пресован, от български биологично отглеждани вишни.

Решите ли да изненадате приятелите си с коктейл с този сироп, ще трябва да приготвите повечко!  Просто е страхотен и свършва бързо!

Последвайте ни