Този супер вкусно изглеждащ десерт е в способностите на всеки. Не изисква специални кулинарни умения, само 2 часа от времето ви и малко ентусиазъм. Можете да ползвате и детски труд за пълненето на готовите половинки с шипков мармалад (и яденето на трохите:). А после можете да се похвалите на всеки, че са направени от вас, изцяло с естествени продукти и оцветители без грам химия или изкуствени бои. Чисто и вкусно!
Продукти за тестото: 2 яйца 60 г захар 120 мл олио 200 г кисело мляко 5 г амонячна сода 1/2 ч.л. сода 500 г + 200 г брашно За крема: 125 г масло 100 г орехи 2 с.л. мед трохи от сладките (колкото поеме) 100 г шипков мармаладРазтворете амонячната сода и содата бикарбонат в киселото мляко. Яйцата разбийте със захарта до побеляване. Към тях добавете олиото и кипналото кисело мляко и разбъркайте до пълно смесване. Добавете 500 г брашно. Оставете полученото тесто в хладилника за да почине и стегне. Студеното тесто се меси върху плот с останалите 200 г брашно. Целта е средно меко тесто, което не лепне. От него оформяте малки топчета и ги подреждате в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята до 180°C фурна за 6-8 мин. или докато леко се зачервят. Оставете ги да изстинат напълно върху решетка.Всяка сладка се издълбава от към дъното с помощта на нож с дълбочина поне сантиметър. Маслото се смесва със ситно смлените орехи, мед и трохи. Половинките се пълнят с крема и слепват с мармалад. Може да направите цветовете лесно със 70 мл вода и 1 с.л. куркума (за жълтото). За розово ползвайте сок от червено цвекло. След потапяне прасковката се поръсва с кристали захар. Минете с готварска четка, за да махнете излишната захар.