Бавни, но яростни праскови

Рецепта, с която да смаете семейството и гостите.

Този супер вкусно изглеждащ десерт е в способностите на всеки. Не изисква специални кулинарни умения, само 2 часа от времето ви и малко ентусиазъм. Можете да ползвате и детски труд за пълненето на готовите половинки с шипков мармалад (и яденето на трохите:). А после можете да се похвалите на всеки, че са направени от вас, изцяло с естествени продукти и оцветители без грам химия или изкуствени бои. Чисто и вкусно!

Продукти за тестото:
2 яйца
60 г захар
120 мл олио
200 г кисело мляко
5 г амонячна сода
1/2 ч.л. сода
500 г + 200 г брашно
За крема:
125 г масло
100 г орехи
2 с.л. мед
трохи от сладките (колкото поеме)
100 г шипков мармалад
Разтворете амонячната сода и содата бикарбонат в киселото мляко. Яйцата разбийте със захарта до побеляване. Към тях добавете олиото и кипналото кисело мляко и разбъркайте до пълно смесване. Добавете 500 г брашно. Оставете полученото тесто в хладилника за да почине и стегне. Студеното тесто се меси върху плот с останалите 200 г брашно. Целта е средно меко тесто, което не лепне. От него оформяте малки топчета и ги подреждате в тава върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята до 180°C фурна за 6-8 мин. или докато леко се зачервят. Оставете ги да изстинат напълно върху решетка.
Всяка сладка се издълбава от към дъното с помощта на нож с дълбочина поне сантиметър. Маслото се смесва със ситно смлените орехи, мед и трохи. Половинките се пълнят с крема и слепват с мармалад. Може да направите цветовете лесно със 70 мл вода и 1 с.л. куркума (за жълтото). За розово ползвайте сок от червено цвекло. След потапяне прасковката се поръсва с кристали захар. Минете с готварска четка, за да махнете излишната захар.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.