Някои неща са прости и красиви като разходка в гората. Така и ухаят.
Горска гъба, мащерка и подходящите подправки могат да ви разкажат история, с която да се пренесете от апартамента си към гъста и усойна местност. Бор, дъб, бук или габъри, все са красиви нашите гори. И все така пазят тайните на своите благини и вкусове, в които може да се потопим лесно с тази рецепта.

Продукти:
- 15 г пачи крак
- 600 г кладница
- ½ глава лук
- 3 скилидки чесън
- 50 г масло
- 150 мл пълномаслена сметана
- 750 мл зеленчуков бульон
- 3 с.л брашно
- сол и черен пипер
- щипка мащерка

- Пачият крак се залива с гореща вода и се оставя да престои 30 мин. в нея, за да омекне.
- Кладницата се почиства и задушава в масло. Добавя се отцеденият пачи крак и се запържват.
- В тенджера лукът и чесънът се задушават в масло.
- Към тях се прибавят бульонът, подправките и водата, в която се е киснал пачият крак. Оставя се да заври и се добавят гъбите. Гответе заедно 10 мин.
- Пасирайте ½ от супата, за да е кремава, но все пак да има цели гъбки из нея.
- Добавете брашното, размито в сметаната. Прибавете към супата и гответе още 2-3 мин., докато се сгъсти.
- Сервирайте гореща с поръска от останалите ви запържени гъби.
