
За блата:
1 пакет маслени бисквити
100 г масло harmonica
За крема:
125 г крема сирене
1 с.л. кисело мляко
100 г бадемов тахан
2 с.л. кафява захар
3-4 ябълки или 3 средни дюли (а защо не и двете)
3 с.л. кафява захар за карамел

Натрошете бисквитките на трохи и смесете с разтопеното масло докато маслото попие изцяло в бисквитите. Готовата смес сипете в съд с диаметър 20 см. и притиснете към стените, за да се оформи блат. Оставете да стегне в хладилника.
През това време разбийте добре крема сиренето с киселото мляко, бадемовия тахан и захарта. Извадете блата и изсипете сместа в него. Рагладете и върнете в хладилника да стегне.

Накрая за разкош разтопете малко захар до образуването на карамел и още топъл го изсипете върху плодовете.