Паста с козе сирене, тиква и сметана Необичайна и вкусна рецепта с тиква и козе сирене. Продукти:200 г паста1 заквасена сметана150 г козе сирене400 г тиквазехтин, сол, салвия Нарежете тиквата на кубчета. Поставете я в тава и поръсете със зехтин. Печете 10-15 минути на 180С фурна. Добавете козето сирене, нарязано също на кубчета, поръсете с малко тиквени семки и листа салвия, полейте със зехтин и върнете тавата за още 10 минути. Готово е, когато тиквата е омекнала напълно, сиренето е с лек загар, а салвията – хрупкава. Сварете пастата и извадете тавата от фурната. Смачкайте добре омекналата тиква с вилица в тавата, смесвайки я със зехтина и соковете в тавичката. Поставете намачканата смес в тиган докато температурата е още ниска, добавете заквасената сметана върху тиквата и я оставете да се загрее леко преди да разбъркате. Така сметаната няма да се пресече. Сега добавете изцедената от вода паста, посолете и разбъркайте. Сервирайте в чинии с парчетата печено сирене, листата салвия и печените семки. Продукти на harmonica в рецептата Козе сирене