Паста с козе сирене, тиква и сметана

Необичайна и вкусна рецепта с тиква и козе сирене.

Продукти:
200 г паста
1 заквасена сметана
150 г козе сирене
400 г тиква
зехтин, сол, салвия
Нарежете тиквата на кубчета. Поставете я в тава и поръсете със зехтин. Печете 10-15 минути на 180С фурна. Добавете козето сирене, нарязано също на кубчета, поръсете с малко тиквени семки и листа салвия, полейте със зехтин и върнете тавата за още 10 минути. Готово е, когато тиквата е  омекнала напълно, сиренето е с лек загар, а салвията – хрупкава.
Сварете пастата и извадете тавата от фурната. Смачкайте добре омекналата тиква с вилица в тавата, смесвайки я със зехтина и соковете в тавичката. Поставете намачканата смес в тиган докато температурата е още ниска, добавете заквасената сметана върху тиквата и я оставете да се загрее леко преди да разбъркате. Така сметаната няма да се пресече. Сега добавете изцедената от вода паста, посолете и разбъркайте. Сервирайте в чинии с парчетата печено сирене, листата салвия и печените семки.

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.