Най-важната съставка за добрите кори е качественото зърно. С чисто брашно и без ненужни добавки резултатът винаги е превъзходен.
с. Сливница
Отидохме до град Сливница, за да видим как се правят корите harmonica. Създава ги майстор Илиян. Той вярва, че най-важната съставка за добрите кори е качественото зърно. С чисто брашно и без ненужни добавки резултатът винаги е превъзходен.Разстлани на плотовете, корите са толкова ароматни и пухкави.Гледаме как се меси тестото за пълнозърнестите кори. То се прави в перфектно съотношение между бяло и пълнозърнесто брашно. Корите се точат се и теглят ръчнo.Според майстор Илиян никоя машина не може да замени силата на човешкия допир – месенето на тестото с ръце е любов. Илиян знае тайната на хубавите кори от сръбски майстор в Ниш, който преди почти 20 години му показал тънкостите на (с)ръчното производство.А нашите дъхави и меки кори заминават към магазините, където ви очакват за най-вкусните и ароматни баници.
Новини от harmonica
Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.