2021: Какво се случи в Хармоника

2021 беше нестандартна във всяко отношение. Щастливи сме, че успяхме да дадем път на нови продукти, да създадем нови възможности за по-чиста природа, да поканим още повече хора в общността на Harmonica – с грижа и смисъл.

Благодарим ви, че сме заедно във всяко ново начало и предизвикателство, че вървим напред и продължаваме да създаваме – по добрия начин! Ето какво ни събра през 2021-ва година:

Нови продукти

Добавихме млечни продукти от козе мляко, погрижихме се за любителите на лакомствата с вафлата без захар и оризовите топчета с шоколад, започнахме предлагането на пълноценните пробиотици Inner Peace и хумус с добавен пробиотичен щам, дадохме ви био слънчогледово олио за готвене и се осмелихме да предложим качествени лимонада и бира. Горди сме, че всеки един Harmonica продукт е създаден с грижа към важните детайли, без излишни добавки и производствени процеси – така че да можем да гарантираме произход, качество и вкус.

И нови награди

За 5та поредна година получихме признание от британските награди за вкус Great Taste Awards – за сушените сини сливи Harmonica. Така отличените ни със звезда продукти стават общо 7 (2017 – сироп рози, 2018 – шоко гхи гурме, 2019 – лютеница Хаджиеви и бадемов тахан, 2020 – крема сирене и бисквитки), а ние няма как да сме по-благодарни.

„От нищо – нещо“

Подехме инициатива за пълноценна и качествена храна, направена от „отпадъци“, защото искахме да намерим начин за използване на годна за консумация храна с кратък срок на годност. Произвеждамe крафт бира от хляб, който не е стигнал до трапезата. Така вместо да се губи вече произведена храна, даваме нов живот на няколко стотин килограма непродаден хляб. Нарекохме новата продуктова линия „От нищо – нещо“ и се надяваме това да е само началото.

100% зелен ток за мандрата и склада на Harmonica

Най-накрая работим с ток от възобновими източници и с нула директни емисии. За една година ще спестим 50 тона CO2, които са равни на 520 полета от София до Рим. И ще се радваме, ако това покаже и на други бизнеси, че не е толкова трудно и има смислъл.

Чиста Струма

Каузата за чисти български реки ни вълнува от доста време. През 2021 г. начертахме план и положихме началото на промяната. На 26-ти септември, заедно със стотици доброволци, почистихме над 4 км от р. Струма край Кюстендил, събрахме 1200 чувала отпадъци и върнахме 600 кг пластмаса за рециклиране. Още много предстои – не спирайте да ни следвате и подкрепяте. Имаме още много работа за вършене.

Магазини Harmonica

Отворихме два физически магазина на Harmonica. Единият се намира в софийския кв. Горна баня на бул. „Никола Петков“ 55А, а другият – до мандрата ни в с. Мало Бучино на 5 минути от Околовръстния път на София. За да видите всички наши продукти на едно място и да можем да си поговорим на живо.

Първата Harmonica книга

Издадохме първата си книга (една друга наша мечта). „Загадките на млечния път“ разказва историята на Хари, Моника и татко им, които попадат на вълшебна книга, пълна със загадки. Тримата приключенци минават през планински пасища, чудни кравеферми и мандри. Научават по необикновен начин за тайни билки, крави и полезни бактерии. Книгата може да откриете в Биомаг, Кашон и в избрани книжарници.

Подкрепа за децата

В началото на октомври, в партньорство с фондация „За нашите деца“, стартирахме подкрепа за детска къща „Детство“ – за пълноценно, макар и временно настаняване на дечица от 3 до 7-годишна възраст. С 10% от средствата за всеки закупен пакет Smiles даряваме грижа за повече детски усмивки. Можете да научите още на detebg.org.

Това е част на нашата 2021. Благодарим ви за доверието.

Вярваме, че 2022 ще бъде по-добра, изпълнена със смисъл и вдъхновение. Нека създаваме заедно. По добрия начин.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.