Празник на сламата 2019

Всяка година от 2014-а, в началото на есента събираме хиляди хора на поляната в софийското село Мало Бучино, пред мандрата на harmonica, за да отпразнуваме заедно края на още една земеделска година, на още една реколта.

Мало Бучино

от 13ч до залез

6 октомври 2019

Всяка година от 2014-а, в началото на есента събираме хиляди хора на поляната в софийското село Мало Бучино, пред мандрата на harmonica, за да отпразнуваме заедно края на още една земеделска година, на още една реколта. А също така да се уверим във всекидневните избори, които всеки от нас прави, когато избира храната си.

В harmonica винаги сме се стремили да сме част от тези, които се грижат за здравето, почвата, водата, въздуха, климата и дивата природа, а не от страната на унищожителното, фокусирано върху краткосрочни печалби, нездравословно и неустойчиво производство на храна.

Изборите тук са всекидневни, а не веднъж на четири години като кметските. И гласът на всеки от нас има огромно значение за бъдещите поколения. Време е да сме ясни и категорични в тези избори. Защото залозите са все по-големи. И днес искаме да ви предложим избор, базиран на надеждата за по-добро бъдеще, вместо на страховете ни.

Бeз отпадъци

Един от изборите, които искаме да направим заедно е да намалим отпадъците по време на празника. Затова ви приканваме да носите своя посуда за многократна употреба (чинийка, купичка, чаша, прибори). За тези, които са забравили, на място ще се имаме изцяло компостируема посуда. Всички отпадъци ще събираме разделно, след което те ще бъдат компостирани и рециклирани. Надяваме се с общи усилия да направим Празника на сламата (почти) без отпадъци.

Повече за събитието ще научите във фейсбук страницата на Празника.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.