Пълнозърнест сусамов тахан

Пълнозърнест сусамов тахан

Пълнозърнестият ни сусамов тахан е направен единствено от семена на био сусам. Той се прави по същата технология, по която е описан още в арабската готварска книга Китаб Уасф ал-Мутада от 13 век – чрез смилане между два камъка. Качествата му са познати по нашите земи от векове и всяко домакинство, което държи на пълноценното хранене, пази по едно бурканче от това хранително чудо в долапа.

Качества

Аромат  характерен
Цвят тъмнокафяв
Вкус характерен за семената
Външен вид паста
Съхранение на стайна температура

Съдържание

100% небелени сусамови семена. Източник на растителен протеин и ненаситени мазнини.

 

Как се прави

Печем семената. След като изстинат ги смиламе на каменна мелница. Пълним тахана в буркани.

Хранителна стойност

в 100 г.

Енергийност

607 kcal / 2541 kJ

Мазнини

56 g

Въглехидрати

18 g

Белтъчини

18 g
  • Certified Organic
  • Gluten Free
  • Vegan
  • GMO Free
  • Pesticide Free

Опаковки

– стъклен буркан 275 ml

- стъклен буркан 700 ml

Предложения

С малко чесън, зехтин, магданоз и нахут, таханът ни е перфектен както за горещите летни следобеди, в компанията на ледено анасоново питие, така и за мразовитите зимни вечери, придружен от чаша червено вино и свещ.

При продължително съхранение, на върха на буркана се отделя мазнина, което една от гаранциите за неговото качество.

Социално