Супа с бял боб, царевица и босилекови чушки

Супа от боб, каквато досега не сте опитвали!

Продукти:
1 буркан боб
3 кочана сладка царевица
1 глава жълт лук, сол и черен пипер
700 мл гореща вода
заквасена сметана при сервиране
2-3 големи червени чушки
1 шепа босилекови листа
балсамов оцет, сол
препечени филийки
Сварете царевицата, а после я запечете, на грил или на тиган, за да придобият лек загар от всички страни. Изрежете зърната царевица от кочана с нож. Нарежете на ситно лука и задушете с мазнина и вода в тенджера до пълно омекване. Оставете го да се готви до лека карамелизация. Прибавете зърната царевица и подправете. Разбъркайте и гответе заедно с лука 1-2 минути на слаб котлон.
Добавете боба от буркана, заедно с течността му. Разбъркайте всичко и долейте вода. Оставете да ври за 7-10 минути на слаб котлон. След това пасирайте супата. При поднасяне добавете по лъжица заквасена сметана, зърна царевица и наситнен босилек. Сега е ред на чушките – нарежете ги на равни лентички. Задушете в тиган с мазнина и малко вода докато омекнат, след което ги оставете на мазнина, за да се карамелизират и омекнат напълно. Щом са готови ги махнете от котлона, добавете оцет и сол на вкус. Разбъркайте и добавете наситнения босилек. Сервирайте върху препечен хляб със супата.

 

 

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.