Нашият течен шоколад Gourmet е отличен с награда!

Новият ни течен шоколад взе награда на Great Taste Awards. Това е втората ни звезда от там след сиропа от рози.

За втора поредна година продукт harmonica печели престижно отличие от Great Taste Awards.

Течният шоколад harmonica Gourmet беше награден със звезда на Great Taste Awards 2018 – едни от най-престижните международни отличия за производителите на храни и напитки. Harmonica е единствената българска компания, която получи приз от Great Taste в двете последователни издания през 2017 и 2018 – миналата година звезда получи сиропът от рози на harmonica.

Известни още като Оскарите на храните, Great Taste Awards гарантират отличните вкусови качества на наградените продукти. Тази година на провелия се в Англия конкурс се състезаваха над 12 600 храни и напитки от цял свят, оценени от стотици авторитети от индустрията. Дегустаторското жури на конкурса включва критици, готвачи, ресторантьори, производители, нутриционисти и журналисти.

 

 

При дегустацията и оценката, експертите от Great Taste се фокусират изцяло върху вкуса на продуктите. Затова и храните, и напитките, включени в дегустацията, са анонимни и без опаковка. Всеки продукт минава първо през група от 3-4 експерта. След като изготвят мнението си за него, продуктът продължава за втора оценка от членове на журито. За да си спечели една звезда в конкурса, продуктът трябва да бъде с наистина забележителен вкус и да се отличава от останалите конкуренти в категорията си.

Ето и част от аргументите на журито, с които то присъди наградата на течния шоколад Gourmet:

Тъмнокафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура. Изключително качествен, запомнящ се вкус. Леката горчивина на какаовите зърна е с комплексни нотки и позволява на шоколада да изпъкне. ” 

 

Photo credit: Sam Pelly 

Зад този отличителен вкус се крие проста рецепта, чисти био продукти и много търпение и усилия. В продължение на 6 месеца екипът ни провежда редица тестове в търсене на баланса между какао и какаово масло. Търсенето на забележителния шоколадов вкус дава и своите сладки „жертви“ – над 30 кг течен шоколад са изядени, докато се намери точната комбинация от продукти. Резлутатът включва: 50% био кокосово масло и 50% био краве гхи, био какаови зърна, био тръстикова захар и инулин от агаве. Отличието на втори пореден наш продукт на Great Taste Awards е повод за гордост за екипа ни и носи още повече вдъхновение да продължаваме да създаваме продукти с високо качество и забележителен вкус.

Ако не сте го опитали още, можете да го поръчате от Биoмаг.


 
Тъмно кафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура. Изключително качествен, запомнящ се вкус.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.