Нашият течен шоколад Gourmet е отличен с награда!

За втора поредна година продукт harmonica печели престижно отличие от Great Taste Awards.

Течният шоколад harmonica Gourmet беше награден със звезда на Great Taste Awards 2018 – едни от най-престижните международни отличия за производителите на храни и напитки. Harmonica е единствената българска компания, която получи приз от Great Taste в двете последователни издания през 2017 и 2018 – миналата година звезда получи сиропът от рози на harmonica.

Известни още като Оскарите на храните, Great Taste Awards гарантират отличните вкусови качества на наградените продукти. Тази година на провелия се в Англия конкурс се състезаваха над 12 600 храни и напитки от цял свят, оценени от стотици авторитети от индустрията. Дегустаторското жури на конкурса включва критици, готвачи, ресторантьори, производители, нутриционисти и журналисти.

 

 

При дегустацията и оценката, експертите от Great Taste се фокусират изцяло върху вкуса на продуктите. Затова и храните, и напитките, включени в дегустацията, са анонимни и без опаковка. Всеки продукт минава първо през група от 3-4 експерта. След като изготвят мнението си за него, продуктът продължава за втора оценка от членове на журито. За да си спечели една звезда в конкурса, продуктът трябва да бъде с наистина забележителен вкус и да се отличава от останалите конкуренти в категорията си.

Ето и част от аргументите на журито, с които то присъди наградата на течния шоколад Gourmet:

Тъмнокафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура. Изключително качествен, запомнящ се вкус. Леката горчивина на какаовите зърна е с комплексни нотки и позволява на шоколада да изпъкне. ” 

 

Photo credit: Sam Pelly 

Зад този отличителен вкус се крие проста рецепта, чисти био продукти и много търпение и усилия. В продължение на 6 месеца екипът ни провежда редица тестове в търсене на баланса между какао и какаово масло. Търсенето на забележителния шоколадов вкус дава и своите сладки „жертви“ – над 30 кг течен шоколад са изядени, докато се намери точната комбинация от продукти. Резлутатът включва: 50% био кокосово масло и 50% био краве гхи, био какаови зърна, био тръстикова захар и инулин от агаве. Отличието на втори пореден наш продукт на Great Taste Awards е повод за гордост за екипа ни и носи още повече вдъхновение да продължаваме да създаваме продукти с високо качество и забележителен вкус.

Ако не сте го опитали още, можете да го поръчате от Биoмаг.


 
Тъмно кафяв цвят и шоколадов аромат, прекрасно топящ се вкус и изненадващо мека, кремообразна текстура. Изключително качествен, запомнящ се вкус.
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.