10 приложения на ябълковия оцет

Използвайки био ябълков оцет получавате гаранция, че плодовете и дърветата не са били обработвани с препарати, а ябълките съдържат акумулирана слънчева светлина, витамини и фибри, нищо излишно!

Знаете ли, че през 2015 г. в България конвенционалните ябълки са пръскани с пестициди средно 15 пъти годишно?

А ябълката е един от плодовете с най-абсорбиращи свойства. Химичните агенти могат да попият до 5 мм под кората на плода. Освен това те тровят почвата и водата ни, излагат хората и околната среда на вредни синтетични пестициди.

Това само по себе си вече е достатъчна причина да предпочетете био ябълковия оцет. Така получавате гаранция, че плодовете и дърветата не са били обработвани с препарати, а ябълките съдържат акумулирана слънчева светлина, витамини и фибри, нищо излишно!

ocet1
Сигурно знаете, че ябълковият оцет е изключително ценен продукт – не само в кулинарно, но и в здравословно отношение.
Този природен еликсир в бутилка е способен да превърне ястието ви в гастрономическо удоволствие, а освен това може да донесе хиляди ползи за здравето ви.

Без да се бавим, започваме да изброяваме.

Ябълковият оцет е истински ускорител на метаболизма, ефективно подпомагащ изгарянето на мазнини. Като бонус, той регулира и апетита. Спокойно може да изпивате по една лъжица био ябълков оцет, разтворен в чаша вода, преди всяко ядене.
Косата буквално блести, ако я миете с оцет от време на време, а ако страдате от пърхот – отново оцетът е вашето спасение. Ако вече не виждате какво се случва в отсрещния апартамент, сигурно е време да измиете прозорците. В съотношение 50:50 с вода оцетът ще направи чудеса с тях.
ocet3
С оцет също така можете да премахнете някоя и друга досадна брадавица, да спрете хълцане, да успокоите кожата при слънчево изгаряне, да премахнете лош дъх или да пресечете стомашни киселини.

Не пречи да опитате оцета вместо стандартния омекотител за да поддържате дрехите си меки (добавяйте към прането половин чаша оцет вместо омекотител).

 

А след като сте направили всичко това, нарежете си една хубава, голяма салата, подправете я отново с ябълков оцет и накрая благодарите на този природен вълшебник за всички добрини, които прави.

 

Използвайки био ябълков оцет получавате гаранция, че плодовете и дърветата не са били обработвани с препарати, а ябълките съдържат акумулирана слънчева светлина, витамини и фибри, нищо излишно!
Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.