Знаете ли, че през 2015 г. в България конвенционалните ябълки са пръскани с пестициди средно 15 пъти годишно?
А ябълката е един от плодовете с най-абсорбиращи свойства. Химичните агенти могат да попият до 5 мм под кората на плода. Освен това те тровят почвата и водата ни, излагат хората и околната среда на вредни синтетични пестициди.
Това само по себе си вече е достатъчна причина да предпочетете био ябълковия оцет. Така получавате гаранция, че плодовете и дърветата не са били обработвани с препарати, а ябълките съдържат акумулирана слънчева светлина, витамини и фибри, нищо излишно!

Този природен еликсир в бутилка е способен да превърне ястието ви в гастрономическо удоволствие, а освен това може да донесе хиляди ползи за здравето ви.
Без да се бавим, започваме да изброяваме.

Косата буквално блести, ако я миете с оцет от време на време, а ако страдате от пърхот – отново оцетът е вашето спасение. Ако вече не виждате какво се случва в отсрещния апартамент, сигурно е време да измиете прозорците. В съотношение 50:50 с вода оцетът ще направи чудеса с тях.

Не пречи да опитате оцета вместо стандартния омекотител за да поддържате дрехите си меки (добавяйте към прането половин чаша оцет вместо омекотител).
А след като сте направили всичко това, нарежете си една хубава, голяма салата, подправете я отново с ябълков оцет и накрая благодарите на този природен вълшебник за всички добрини, които прави.