Всичко за бозата Harmonica

Предстои ни едно наистина дългоочаквано събитие: след повече от година и нещо работа, в неделя пускаме първите партиди био боза Harmonica. Ще можете да я опитате, ако сте на Горичка Филм Фест в неделя (18 септември), ако ли пък не, от следващата седмица, бозата ще се появи в Биомаг, а след това постепенно и в останалите био магазини и небио супермаркети, с които работим.
Вярваме, че това, което сме направили е уникално. Ето защо:

  • Бозата е от пълнозърнеста био ръж, от био ферма до Казанлък.
  • Бозата е със захар, а не с подсладители. Захарта е тръстикова от Бразилия и разбира се е био. От момента, в който попадне в бозата, тя започва процеса на ферментация и постепенно намалява.
  • Преди да започнем, направихме пълни лабораторни анализи на суровините, за да сме сигурни, че няма случайно попаднали пестициди или ГМО в тях. Пробите излязоха абсолютно чисти (направихме ги във Fytolab).
  • Бозата е 100% сертифициран био продукт от Балкан Биосерт.
  • Бозата ще е с различен вкус всеки ден – ще става все по-резлива с развитието на ферментацията.
  • Поради това бозата ще е с кратка трайност и ще се вкисва за няколко дни (нетипично свойство за съвременните имитации на храни, с които са пълни магазините).
  • Бозата е супер вкусна, ако съдим по реакциите на хората, които опитаха пробите. По-възрастните споделиха, че това е вкусът от едно време.
  • Бозата се вари, така както се е варила винаги. Както с всичките ни други продукти, и този път се отнесохме с уважение към традиционната българска рецепта.
  • Бозата се вари в Радомир, а Радомир, ако не знаете е столицата на бозата и единственият град в света с паметник на бозаджията. Ето го:

Бозата ще е и в стъклени и в пластмасови бутилки, изборът е ваш и на магазинерите ви. Ще я предлагаме в малки (330ml), средни (500ml) и големи (1l) бутилки, а стъклените ще са от 750ml.

Цената, на която препоръчваме да се появи на рафта в магазините, е 1.25лв за половин литър или 2.15лв за цял. Стъклената бутилка идва на 2.10лв.

Много ще се радваме на всички отзиви и нямаме търпение да разберем дали ви е харесала.

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.