Представяме ви ронливо маслено брауни наситено с аромата на шоколад, в което смело са заели мястото си канелени ябълки. И понеже винаги може още, то е покрито с крем от крема сирене и заквасена сметана. А това, което ги овкусява е не друго, а мармалад от глог. Колко по нашенско може да е едно толкова сластно изкушение? Може и още, затова ще поръсим обилно с печени орехи и предлагаме тук да спрем, защото вече е достатъчно декадентско.

Това маслено брауни е съставено от две части – ронливо брауни с наситен шоколадов вкус, покрито от вълшебен крем.
Основни продукти за браунито: 125 г масло harmonica |
Продукти за чийз крема с мармалад от глог: 1 пакетче крема сирене harmonica |
Разтопете шоколада и маслото на водна баня и разбъркайте докато се смесят напълно. В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете шоколадовата смес, брашното и солта. Разбъркайте до пълното смесване на съставките. Изсипете в незалепваща тава или просто тава покрита с хартия за печене. Отгоре разпределете една голяма ябълка нарязана на парченца, които сте оваляли в малко канела. Печете 20 мин в предварително загрята до 180С фурна.

Смесете всички съставки за крема и го оставете да почива настрана. Изпечете орехите на тиган и ги натрошете.
Щом блата е напълно изстинал може да нанесете крема, поръсите с какао на прах и да посипете с орехите.
Една шоколадова приказка, която можете да спретнете в рамките на 30 минути, а всички да споменават години наред.
