Ронливо маслено брауни с крем с мармалад от глог

Представяме ви ронливо маслено брауни наситено с аромата на шоколад, в което смело са заели мястото си канелени ябълки. И понеже винаги може още, то е покрито с крем от крема сирене и заквасена сметана. А това, което ги овкусява е не друго, а мармалад от глог. Колко по нашенско може да е едно толкова сластно изкушение? Може и още, затова ще поръсим обилно с печени орехи и предлагаме тук да спрем, защото вече е достатъчно декадентско. 

Това маслено брауни е съставено от две части – ронливо брауни с наситен шоколадов вкус, покрито от вълшебен крем.

Основни продукти за браунито:

125 г масло harmonica
80 г черен шоколад  harmonica
70 г захар
2 яйца harmonica
120 г брашно от лимец harmonica
щипка сол

Продукти за чийз крема с мармалад от глог:

1 пакетче крема сирене harmonica
120 г заквасена сметана harmonica
50 г мармалад от глог harmonica
50 г орехи
какао за поръсване

Разтопете шоколада и маслото на водна баня и разбъркайте докато се смесят напълно. В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете шоколадовата смес, брашното и солта. Разбъркайте до пълното смесване на съставките. Изсипете в незалепваща тава или просто тава покрита с хартия за печене. Отгоре разпределете една голяма ябълка нарязана на парченца, които сте оваляли в малко канела. Печете 20 мин в предварително загрята до 180С фурна.

Смесете всички съставки за крема и го оставете да почива настрана. Изпечете орехите на тиган и ги натрошете.

Щом блата е напълно изстинал може да нанесете крема, поръсите с какао на прах и да посипете с орехите.

Една шоколадова приказка, която можете да спретнете в рамките на 30 минути, а всички да споменават години наред. 

Продукти на harmonica в рецептата

Новини от harmonica

Можете да получавате повече информация за това, което правим, и най-новите ни предложения директно по мейл, без досаден спам.